2014. április 28., hétfő

Borjúsült

Pótolom a kissé elmaradt húsvéti receptemet... bármelyik hétvégi menüként megállná a helyét.
Próbáljátok ki! Megéri!
Valami egészen mást szerettem volna készíteni, mint eddig...
Kaptam egy szép darab borjúcombot, bepácoltam, megsütöttem éééés valami extra finom ebédet kaptam. 
A maradékból pedig jó kis salátába való készült nálunk. Diétás időszakban ez tökéletes!


Páchoz:
2 kk római kömény
2 kk egész bors
7 szem borókabogyó
4 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
1 ek mustár
2 ek olívaolaj

1.5 kg borjúcomb

Sütéshez:
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
2-3 dl fehérbor



A borjúcombot szépen megtisztogattam, lehártyáztam.
A fűszereket mozsárba tettem és durvára törtem. A fokhagymát átnyomtam a présen az is hozzá adtam, az aprított rozmaringot is, majd hozzákevertem a mustárt és az olajat.
Egy akkora dobozba tettem a húst, hogy épp beleférjen és jól belemasszíroztam a pácot., mindenhol érje az olajos pác. 3 napig pácolódott a hűtőben a borjúhús.
Reggel kivettem a hűtőből és a pulton hagytam felmelegedni a borjút.
Beletettem egy fém kacsasütőbe a húst rálocsoltam a pácot, köré raktam a vöröshagymát, fokhagymát és a rozmaringot.
Kb. 2-3 dl fehérbort öntöttem alá, majd betettem a 120°-os sütőbe és kb. 3-4 órán keresztül sütöttem. Óránként meglocsolgattam a szaftjával. Majd levettem a tetejét leöntöttem alóla a folyadékot, mert sok volt és 200°-on lepirítottam.
Kivettem a tálból fóliába csavartam és így hagytam kb. fél órán keresztül.
Karikára vágott rozmaringos sütőben sült krumplival és vajon párolt spárgával tálaltam.
Nagyon finom és extra porhanyós húst kaptam.

Még biztosan lesz folytatása az ismerkedésünknek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...