Egyelőre
még fagyasztott sóskát használtam, friss híján. Nagyfiam kedvence, a spenót után, bár néha előtte..ki érti.
Hozzávalók:
1 fagyasztott sóska
2 ek olaj
kevés liszt
só, bors
1/2 l tej
cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Kevés
olajat forrósítottam, liszttel enyhe rántást készítettem, erre tettem a sóskát,
sóval, borssal ízesítettem. Felöntöttem a tejjel és készre pároltam. Cukorral lehet rajta édesíteni.
Hozzávalók:
6 szelet tarja
étkezési keményítő
só, bors,
kis darab gyömbér
3-4 gerezd fokhagyma
1.5 dl fehérbor
Elkészítés:
A
húst enyhén kiklopfoltam, sóval, borssal, ízesítettem, megforgattam a
keményítőben. A fokhagymát és a gyömbért apróra vágtam. Az olajat
felforrósítottam a fokhagymát és a gyömbért megpirítottam benne, majd kiszedtem
egy kistányérra. A húst pirosra sütöttem benne mind a két oldalát, majd
visszatettem a fokhagymát-gyömbért felöntöttem egy kis fehérborral és készre
pároltam.
Főtt burgonyával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése